מתכון עוגת גבינה טבעונית

אתר "אמא של" ויוספה בן כהן מגישים מתכון עוגה טבעונית עם קרם בסגנון גבינה על גבי תחתית עוגיות "עינוגיות מן" פריכות ובתוכה הפתעות פטל מתוקות. עוגה נפלאה לאירוח והגשה.

מצרכים (לעוגה בקוטר 22 ס"מ)
לתחתית הפריכה:
300 גר' ביסקוויט "עינוגיות" של "מן"
100 גר' שקדים טחונים
3 כפות שמן קוקוס
כפית תחליף ביצה "וגאנץ"
לשכבת קרם בסגנון גבינה:
500 גר' טופו רך איכותי
חבילת ממרח טופוטי בסגנון גבינה
כוס סוכר
כוס חלב סויה לא ממותק או חלב צמחי אחר
כפית שטוחה של מחית וניל איכותית
2 כפות מיץ לימון
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
3 כפות קורנפלור
½ כפית תחליף ביצה "וגאנץ"
½ כוס ריבת פטל איכותית

לשכבת הציפוי:
3 גביעי מעדן בסגנון יוגורט סויה
½ כפית וניל
כף מיץ לימון
¼ כוס א. סוכר
חופן פטל טרי לקישוט

ההכנה
מחממים תנור ל 200 מעלות. כאשר התנור חם מכניסים לתוכו קערית עם מים רותחים (פעולה השומרת על לחות העוגה).
מכינים את הבסיס הפריך: טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הבסיס ומהדקים בתחתית התבנית.
מכינים את שכבת קרם הגבינה: טוחנים יחד את הטופו+ טופוטי+ סוכר וחלב סויה עד שנוצרת מחית חלקה.
מוסיפים את ייתרת החומרים ומערבבים היטב לקרם אחיד.
יוצקים את קרם הגבינה מעל תחתית העוגיות ומיישרים מעט. בעזרת כפית מטפטפים גבעות של ריבת פטל לתוך קרם הגבינה.
מכניסים בזהירות את העוגה לתנור ואופים כ- 10 דקות. מוצאים בזהירות את העוגה מהתנור. מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות ובעזרת סכין קטנה משחררים מעט את דפנות העוגה מהרינג/תבנית. אופים את העוגה 45 דקות נוספות עד שהיא יציבה.
מערבבים את חומרי הציפוי ללא הפטל הטרי. יוצקים על העוגה ומכניסים לתנור ל- 2 דקות נוספות.
מצננים את העוגה היטב לפני הוספת הפטל. מומלץ לאפות את העוגה יום לפני האכילה בכדי לאפשר לה להתייצב ולתפוס טעמים.

צילום: ניסים בן כהן
הופק בשיתוף יוספה בן כהן- yovegan – ייעוץ קולינרי טבעוני

למתכון המלא באתר "אמא של"

כתבות נוספות

אתר וואלה: נמצא התחליף הישראלי ללוטוס?

15:44, 28.04.2017

מדור הצרכנות של אתר וואלה טעם והתמכר לעוגיות החדשות שלנו בטעם קרמל

התורה החשאית של סידור המדפים בסופרמרקט נחשפת בערוץ 10

15:31, 28.04.2017

אבי פקר בריאיון לתוכנית ברקוד על התורה החשאית של סידור המדפים בסופרמרקט

מי שולט בופלים בישראל?

15:06, 28.04.2017

כתבה מיוחדת ב-ynet על שוק הופלים בישראל, מי מוביל בשוק, איזה טעם מעדיפים הישראלים והאם יש הבדל בין הצרכנים בארץ ובחו"ל